In het nieuws

3 mannenkoren concert 10-05-2014

In een goedgevulde Nicolaaskerk in Wijhe heeft het Wijhes Mannenkoor een 3 mannenkoren concert gegeven. Het programma deze avond was gevarieerd, mede omdat aan dit concert medewerking werd verleend door natuurlijk het Wijhes Mannenkoor zelf onder leiding van Bea Schreurs, maar ook door het Chr. Mannenkoor ’t Harde onder leiding van dirigent Henk van der Maten en de A Capella groep Sixtessens uit Zutphen.

3 koren concert 10 mei 2014
3 koren concert 10 mei 2014
140510-2
140510-3

Er kwamen verschillende liederen voorbij deze avond: Deep River, Coming home en Conquest of Paradise, Love changes everything en Halleluja door het Wijhes Mannenkoor. Vocal group Sixtessens zong onder andere: When I’m sixty four, My wild Irish rose, the factory, Danny Boy (solo Harry Dolleman), Sentimental journey en The Rose. Het Chr. Mannenkoor ’t Harde bracht stukken als: Avondgebed, op weg naar het huis van de Heer, Heilig woord van God (solo Evert Ponstein) en verder het stuk O, wat een dag.

De avond werd besloten door het zingen van twee liederen, gezamenlijk gebracht door het Chr. Mannenoor en het Wijhes Mannenkoor, waarbij vooral het lied Zing een nieuw lied erg in de smaak viel bij alle aanwezigen.

Alle aanwezigen werden aan het eind van de avond bedankt, maar niet voordat er een Jubilaris in het zonnetje werd gezet. Henk Bosscher van het Wijhes Mannenkoor werd gehuldigd voor zijn 40 jarig trouwe lidmaatschap en kreeg uit handen van voorzitter Pieter Geurts daarom het bijbehorende speldje en oorkonde van de zangersbond en mooie bos bloemen overhandigd.

Jubileum concerten  Wijhes Mannenkoor!

met als Thema “Jozef en zijn multikleuren dromenjas”

In een tweemaal uitverkochte Nicolaaskerk, ging vrijdagavond 11 oktober 2013 het jubileum concert van het Wijhes Mannenkoor van start.

Voor de pauze werden de meer traditionele koorstukken als Sanctus,  het zigeunerkoor, dona nobis, de pastorale, you raise me up, etc. uitgevoerd. Het koor wist dit, o.l.v Bea Schreurs, met veel overtuiging over te brengen. Na een korte pauze kwamen de heren op in geheel ander tenue, passend bij een musical setting.  Het koor werd voor deze gelegenheid begeleid door een speciaal samengesteld combo, bestaande uit piano, slagwerk, basgitaar en saxofoon.  Dat was in één woord; grandioos, en gaf net even iets meer cachet aan het concert.

De musical waar het eigenlijk om draaide was: “Jozef en zijn multikleuren dromen jas”  Vertelster Jantien Bijvoet  liep als een rode draad door het verhaal,  en zong over de gebeurtenissen van Jozef, afgewisseld met het mannenkoor als Jozef’s broers.  Geweldige interactie en een werkelijk hoogstandje van dirigent Bea Schreurs, die het Mannenkoor  tot in de puntjes had voorbereid.  Ook dirigent/arrangeur Aldert Fuldner, die deze musical heeft bewerkt voor mannenkoor, was speciaal voor deze avond afgereisd naar Wijhe om het optreden te beluisteren.

Uitverkochte Nicolaas kerk tijdens het jubileum concert met als Thema " Jozef" foto: Wilbert Hoogland
Uitverkochte Nicolaas kerk tijdens het jubileum concert met als Thema ” Jozef”
foto: Wilbert Hoogland

 

De kerk was prachtig versierd met multikleuren gedrapeerde satijnen stof, met daarop een kleurenspel van allerlei speciale gekleurde verlichting. Als aanwezige kreeg je er kippenvel van.

Het is bijzonder mooi dat een dergelijk concert in ons Wijhe uitgevoerd kan worden. Veel mensen hoorden we na afloop zeggen, dat dit een unieke gebeurtenis was, iets waarop het mannenkoor met trots terug kan kijken.

De mannen werden tweemaal met een staande ovatie bedankt voor deze geweldige avond, waarop het koor zelfs nog een uitgebreide toegift gaf,  waarbij de Farao op geheel eigen wijze het publiek wist op te zwepen.

(bron de Stentor)

Hattems mannenkoor en Wijhes mannenkoor excelleerden zaterdagavond in de Andreas Kerk te Hattem.

22-10-2012
In een goed gevulde Andreas-Kerk startten beide koren, gedirigeerd door Herman Kamp met 2 prachtige liederen ” Morgenrot en You raise me up” en meteen was de toon voor het verdere verloop van de avond gezet.
Na de opening van Dhr. Wassink zong het Hattems Mannenkoor op subtiele wijze enkele a capella stukken, waaronder “Mnogaja leta” en “Once you had gold”, Gerrit Koele begeleide het Hattems koor bij het bekende stuk van Jules de Korte ” ik zou wel eens willen weten”.
Als intermezzo brachten Beert van Oene en Bert Smedinga het bekende stuk van Marco Borsato ” wat zou je doen ten gehore”
Hierna vervolgende het HMK haar optreden met als sluitstuk „Waltzing Mathilda” wat op zeer ludieke wijze ten gehore werd gebracht, begeleid door de dirigent zelf.
Nu was het de beurt aan het trompettisten duo Maurice en Janita van Dijk, de prachtige klanken van hun instrumenten weerklonken in de prachtige Andreas Kerk.
Daarna was het Wijhes Mannenkoor aan de beurt, En bracht, gedirigeerd door wie anders dan Bea Schreurs het prachtige “Sanctus” met een niet te missen solo van Beert van Oene, vervolgd door het in het frans uitgevoerde Psalm 150. Een genot om naar te luisteren. (kippenvel) werd er gehoord
Als intermezzo speelde Herman Kamp op geheel eigen wijze een prachtig piano stuk.
In het tweede deelstuk van het Wijhes Mannenkoor kwamen de prachtige arragementen tevoorschijn, musical voerde hierbij de boventoon ” Sluit ied’re deur voor mij – Bring him home en zelfs het Halleluja uit de musical Schrek werden op onnavolgbare wijze ten gehore gebracht. Het prachtige pianospel van Gerrit Koele bracht de sfeer die deze stukken zo nodig hebben. Dit kon wel eens een voorproefje zijn van het in 2013 op stapel staande jubileum waarbij de Musical Joseph zal worden uitgevoerd.
Als sluitstuk en klap op de vuurpijl werd het aanwezig publiek getrakteerd op het alom bekende Landerkennung van Edvard Grieg, begeleid door de beide trompettisten, Piano en orgel en onder bezielende leiding van Bea Schreurs.
beide koren kunnen terug kijken op een perfecte avond, met een zeer goede opkomst. Chapeau voor de organisatie.

bron: Stentor
 VerenigingenHet Wijhes Mannenkoor heeft in samenwerking met het Christelijk Gemengd koor de Zeeklank uit Vollenhove op zaterdag 17 oktober voor een bijzonder sfeervol concert gezorgd.In een zeer goed gevulde Nicolaaskerk te Wijhe bracht het ruim vijftig man sterke Wijhes Mannenkoor onder de enthousiaste leiding van dirigente Bea Schreurs een gevarieerd repertoire ten gehore. De nieuwe pianist Gerrit Koele begeleidde het koor met verve. Met een aantal stemmige nummers, zoals het “Halleluja” van Leonard Cohen en “Bring Him Home” uit de musical Les Misérables, maar ook met “Vluchten kan niet meer” van Harrie Bannink en met het jeuïge Waltzing Mathilda (Trad./Bew: Bea Schreurs) wist het Wijhes Mannenkoor de toehoorders in hoge mate te boeien.De tenor-solist Beert van Oene gaf met zijn heldere hoge stem weer een karakteristieke aanvulling op de warme klanken van het mannenkoor. Adembenemend werden door solist en koor voor het publiek het “Panis Angelicus” en het “King all glorious” neergezet. Een bijzonder goed verzorgd intrumentaal intermezzo werd door Yvonne Schreurs (dwarsfluit) en Gerrit Koele (piano) gegeven met “Sunrise, sunset” van Jerry Bock.Ook het Gemengd Koor De Zeeklank o.l.v. dirigent Johan Bredewout liet zich met eigentijdse geestelijke liederen niet onbetuigd. De mooie balans tussen fortissimo en ingetogenheid, zo kenmerkend voor dit koor , kwam in de Nicolaaskerk heel goed tot zijn recht. Vol overgave werden oratorium-nummers als “Licht” en “Van Liefde ongekend” door dit zeventig leden tellende koor ten gehore gebracht. Als quatre-mains intermezzo op de piano speelden Johan Bredewout en Gerrit Koele op komische en “André Rieu-achtige” wijze het nummer “Petersburger Schlittenfahrt”. Ook dit werd door de toehoorders zeer gewaardeerd. Ter afsluiting werd door beide koren gezamenlijk en in samenzang met alle aanwezigen, uitbundig het “Glory Halleluja” van Klaas Jan Mulder gezongen. Al met al was het een zeer geslaagd najaarsconcert , met na afloop een mooie bos bloemen voor de beide dirigenten , solist en de muzikanten en een langdurig applaus van het aanwezige publiek.