In het nieuws

Wijhes mannenkoor viert 65 jarige jubileum met groot concert

DoorErik Van Luttikhuizen

1 November 2023

Het jubileumconcert van het Wijhes Mannenkoor werd afgelopen vrijdagavond gehouden in een afgeladen Nicolaaskerk in Wijhe. Onder de bezielende leiding van dirigent Tromp van Goor werd het een feestelijke avond.

Tromp is sinds 2021 dirigent van het koor, daarvoor heeft Bea Schreurs ruim 20 jaar als dirigent actief geweest bij het koor. Het huidige koor bestaat uit 55 leden, maar kan altijd nieuwe leden gebruiken.

Tekst gaat verder onder de foto…

Zingen verbindt
Het Wijhes Mannenkoor is opgericht in 1958 en ontstaan vanuit een aantal mannen die graag wilden zingen. Want zingen ontspant vertellen de leden zelf: “Volgens diverse gegevens zijn we met 600.000 koorzangers in Nederland. Dat is een aanzienlijk aantal mensen.” Wat beweegt het koor dan om een avondje te gaan zingen? “Zingen verbindt, het geeft energie, brengt je in beweging en geeft lichaamsbewustzijn. Ook het naar elkaar moeten luisteren, communiceren, samenwerken, onze emoties hanteren verbinden ons met onszelf maar ook met elkaar.”

Tekst gaat verder onder de foto…

Gezellig en gevarieerd
De feestelijke avond in Wijhe was gezellig en gevarieerd. Zo waren er een aantal solisten vanuit het koor: Bert Smedinga en Harold Bosscher, de sopraan werd door Clara de Vries gezongen. De muzikale omlijsting was in handen van Jaap Kramer op orgel en Gerwin van der Plas op piano. Carla en Gerwin hadden ook een prachtig duet met het lied The Player.

Tekst gaat verder onder de foto…

Eigen tekst en muziek geschreven
Ook bijzonder was dat de Wijhenaar Gerry Pap-van Munster een eigen tekst had geschreven voor het Mannenkoor. De muziek werd geschreven door A. McBroom en bewerkt door Bea Schreurs. Bent u man, houdt u van zingen en lijkt het u leuk om dat samen met andere mannen te doen? Kom dan op maandagavond vrijblijvend naar het Langhuus om een keer mee te zingen en kennis te maken.

Bron en foto’s: Jan van Aefst