Solisten

Beert van Oene

Solist Bert van Oene

Is sinds jaar en dag een bekend en geliefd gezicht in ons koor. Hij begeleidt ons koor op de diverse concerten en uitvoeringen. Met zijn warme stem maakt hij elk concert tot wat een concert behoort te zijn.
Beert werd op 15 jarige leeftijd lid van het kerkkoor. In het koor vroeg men hem om als solist te gaan zingen. Beert heeft bij verschillende koren gezongen. Onder andere de Kuriaké Singers en Gem. Zangvereniging Hallelujah, beiden te Wezep. Daarnaast bij Kavoca te Kampen en nu dus jaren bij het Wijhes Mannenkoor.
Verder wordt Beert vaak gevraagd bij concerten in de regio, kerstmiddagen en kerk/zangdiensten. Beert heeft inmiddels ruim 30 jaar koorervaring en heeft enkele jaren zangles genoten bij Luthine Posthuma te Kampen. Zenuwachtig voor een optreden is hij niet meer, maar zo zegt hijzelf “een gezonde spanning is er natuurlijk wel”.

Bert Smedinga (Tenor)

Solist, koorlid Bert Smedinga

In 2002 is Bert lid geworden van het mannenkoor,  zingen is zijn passie.
Bert heeft 2 jaar zangles gevolgd bij Tiny Schaapman.  Momenteel zingt hij in twee koren van onze dirigent Bea Schreurs.
Bert zingt ook  samen met Rob Wagenvoort. Dit duo draagt de naam 2wice. Het is een gelegenheidsduo dat optreed bij diverse speciale gelegenheden.  Repertoire: Pop, Jazz, Soul, Rock&Roll etc.  www.2wice.nl
Naast zingen heeft Bert 2 jaar saxofoon les gevolgd bij Rob Wagenvoort,  volgens zijn zeggen een instrument waar je je hele gevoel in kwijt kunt.