Pianist

gerrit koele
Pianist Gerrit Koele

Gerrit Koele (piano)

Gerrit Koele (1967) kreeg op 11 jarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Geurt Souman, vervolgens van Jurriën Plender.

Hierna volgde hij aan het concervatorium te Zwolle de opleiding Docerend Musicus Orgel en Kerkelijk Orgelspel, waarbij Harm Jansen zijn leraar was.
Naast een uitgebreide lespraktijk houdt hij zich bezig met het schrijven van koor-en orgelmuziek.

Als muziekgraveur heeft hij uitgaven voor verschillende muziekuitgeverijen verzorgd.
Verder begeleidt hij regelmatig koren, is hij als organist verbonden aan meerdere kerken in Wezep en Oldebroek en is hij dirigent van een gemengd koor in Wezep.

Sinds 2008 is Gerrit de vaste pianist van het Wijhes Mannenkoor. Aan elk stuk, klassiek of modern, geeft hij zijn eigen muzikale karakter. Zijn pianospel oogst altijd veel waardering.