Harry Koning (dirigent)

Is met ingang van januari 2019 dirigent van het Wijhes Mannenkoor.

Harry Koning is een gepassioneerd dirigent en bezit de kwaliteiten die een Mannenkoor nodig heeft, één van zijn uitspraken.

“ het is niet moeilijk en stuk te zingen, dat kan elk koor, maar zingen met beleving en passie dat boeit mensen en laat ze ze op het puntje van de stoel zitten.

Harry Koning heeft in Zwolle en Maastricht piano, zang en opera gestudeerd, waarna hij ging werken aan de opera van Aachen.

Eerst als lid van het Opera Koor en solist, en later als Repetitor, Studienleiter en Musikalische Leiter.

Hij verliet de opera en ging werken als musical director in de Duitse musicalwereld, voornamelijk in Mönchengladbach en Keulen, maar ook o.a. in Londen. Na een sabbatsjaar is hij gaan werken in de muziekeducatie en is nu directeur van het Ateliers Majeur Heerenveen.