bea thumb
Bea Schreurs (dirigent)

Bea Schreurs

Onze dirigente is een bezielende dirigent, die met haar charmes en volle overgave elk optreden tot een succes weet te maken. Bij Bea is de belangstelling voor zang en muziek opgewekt bij het harmonium in de huiskamer.
Haar vader speelde daarop en er werd veel bij gezongen.
Op 11 jarige leeftijd is zij orgellessen gaan volgen bij de bekende organist en muziekdocent Henk Plender. Na verloop van tijd heeft ze, als organiste, jarenlang de gemeentezang begeleid.
Om zich verder muzikaal te ontwikkelen heeft ze piano gestudeerd bij Herman Riphagen en directie- en zanglessen gevolgd.
Gedurende 20 jaar heeft ze leiding gegeven aan het Kinderkoor De Merels uit Wezep,
en zelfs nog langer aan het Ouderenkoor De Lofzang uit Hattemerbroek.
Momentel is ze werkzaam als klankregisseur bij CD maatschappij HOVO uit Elburg,
en is ze dirigent van Het Chr. Gem. Koor “Hosanna” uit Vaassen en het “Evangelisatiekoor van Luctor et Emergo” te Oldebroek.
Ook geeft ze, met veel plezier, leiding aan de ruim 50 mannen van ons “Wijhes Mannenkoor”